Drukarka fiskalna ethernet

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten towar jest dla Ciebie. Od 2015 roku wszystka osoba realizująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma cel rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wysokości swoich obrotów.

W praktyce w domach gastronomicznych możemy wystąpić dwa główne typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, jaką należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, skoro nie stanowi ona nawet własnej klawiatury. To inne rozwiązanie adresowane jest w całych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zazwyczaj nie są programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna mieć mało istotnych cech, odróżniających ją z zwykłej kasy finansowej i ułatwiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona wytrzymałość na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i funkcjonalną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla użytkownika który z niecierpliwością czeka przy stole na swoje zdanie. Dodatkowym plusem istnieje okazję zapisu elektronicznej kopii paragonu, idąca na zapisywanie wydruków np. na karcie pamięci, co poprawia ich trzymanie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna pamiętać optymalne wymiary, zezwalające na jej swobodne przechodzenie na ladzie czy przy stolikach oraz przenoszenie po całym domu, a ponadto świeży i średni design. Oprogramowanie gastronomiczne idzie na prawdziwe monitorowanie sprzedaży i szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej stanowi dla wielu rozpoczynających działalność sam z większych kosztów, zatem warto dodać, że przy zastosowaniu kilku warunków można dojść na ten obowiązek ulgę, mającą nawet 90% ceny kasy. Warto także dobrze wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, żeby posiadać nadzieję jej przetestowania oraz przeszkolenia pracowników z prawd jej konsumowania i pomocy z magazynami do obsługi punktów restauracyjnych.