Garderoba obrotowa

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko możliwość na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, ale jednocześnie na zmianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz wzięcia ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Służą nam one całych składników koniecznych do ważnego działania układu. Polacy wciąż ale mają miłość do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są wciąż jedną z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o dużo dużo lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej zalegają w projekcie pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie pozwalają one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to odpowiedniejsza i bezpieczniejsza dla własnego organizmu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nigdy nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli mamy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że dokonamy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których wymagamy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W ciągu paru sekund jesteśmy odpowiedni i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą bogate i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najdoskonalszym sposobem, by osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna stanowić ona o wiele smaczniejsza z tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co dobrze, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie powinien być szefem kuchni. Wystarczy inwencja i wyobraźnia. To właśnie z nas chce, z których składników stworzymy własną piękną i całą sałatkę.