Jedzenie frombork

detekcja gazów toksycznych

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego sposobie atrakcję dla mojej dziewczyny. W układach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze popularnego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo dobre danie, ale także skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wyciągnąć z nich trzymam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W istocie mógłbym powiedzieć, że początkujący, bo obecne byłoby bliżej prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na owe sandżaki. Że stanowił kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było stworzone po angielsku! No, a nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i chcemy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której absolutnie nie mam). Postanowiłem, że dam te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba te warzywa najpierw obrać i pokroić. Tworzył się stresować, bo czasu było coraz mniej i ja byłem dobrze w tłu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na serdeczny palec... No, jednak jako dobry mężczyzna nie dałem za wygraną. Zajrzał na plan - szatkownica do warzyw. Toż był właściwie strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to więcej nie musiałem bać się o nasze mieszkanie przy wykorzystaniu szatkownicy. Kiedy to wszystko istniałoby już gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście tak gdy na obrazku ze karty internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był zrobione już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to sprawić dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te kilka minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zaskoczona i wszystka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.