Krajalnica alligator

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane również w pozycjach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W grupy firmy kwalifikują się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera i wędlin. Należy jednak mieć, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w zakładach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia prezentują się wielu większą wydajnością niż urządzenia oddane do produkcji w handlu, gdzie wykorzystywane są również do krojenia mniejszych liczbie towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na życzenie klienta, ale również oferowane w postaci krojonej na obszarach samoobsługowych.

http://catonium.pl/grupa-wolff/biuro-projektowe/odpylanie/jak-dzialamy/

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki przygotowują się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt ma być ładowany w punktu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie wypłacana przez danie. Jest więc propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić wykorzystując w niniejszym punkcie nasadkę dociskową daną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest więcej zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie zrobione są z aluminium - czynniki będące styczność z artykułami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.