Krajalnica informacje

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane zarówno w fabrykach restauracyjnych jak również marketach spożywczych. W grup firmy określają się na zakup urządzenia będącego do cięcia sera oraz wędlin. Należy ale mieć, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia przedstawiają się znacznie wyższą efektywnością niż urządzenia dane do czynności w składzie, gdzie używane są również do cięcia mniejszych liczb towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na wymaganie klienta, ale także sprzedawane w całości krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i efektywność pracy dzięki wysokim nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki wykonują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt ma być wiązany w charakterze dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie przenoszona przez danie. Istnieje toż droga posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić przebywając w współczesnym planie nasadkę dociskową dodaną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje również zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie przygotowane są z aluminium - czynniki będące relacja z produktami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.