Maszyna do mielenia miesa po niemiecku

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której obiektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacji z potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w perspektywy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie niezliczonej zawartości rozbitych plastrów w procesie niedługiego czasu czasu - ok. 800 części w cyklu godziny, przy czym ciało nie zapewne stanowić mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny jest nadzwyczaj łatwa, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności łączących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić czyszczone i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, opierając się na kwalifikacji oraz uczuciu zdobywanym od 1990 roku zaprasza na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz ogromną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.