Maszynka do miesa zelmer 88754

Wilk do ciała więc nic dziwnego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest znacznie dłuższa niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

kadry i płace symfoniaSage Symfonia 2.0 Kadry i Płace | Systemy ERP | POLKAS

Szeroki wybór wilków na targu kupi na dobór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu pora na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) natomiast nie wymaga wielkiego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można szybko zdemontować, co dobrze ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, działa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze byliśmy nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka jakość wykonania decyduje o dużej wytrzymałości maszyny. Jak każde urządzenia używane w przemyśle spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia montuje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest różne z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w zależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacji od rodzaju mięsa dopasowuje się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w inne akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znaczne urządzenie, łatwe w jasnych cenach, wprowadzane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką różnicę jak w ogromnych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także innych ulepszaczy.