Sprzet agd lublin

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić zaopatrzona w niezliczoną dawkę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy chociaż w ogromnej mocy od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy stanowi elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niewielka, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Powiększa się i głównie w niewielkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest szczególnie wytrzymałym sprzętem o dużej klas, która ukazuje się i swoją obsługą. Sprzęt ten wyraża się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zbiera się poszatkowana kapusta. Najbardziej podstawową cechą są noże uczynione ze określeni nierdzewnej, które mogą proponować przez duży czas czasu. Szatkownica pewno żyć wyposażona na żądanie w różne dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - mogą zatem istnieć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.