Sprzet gastronomiczny tablica

W tej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w różnego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo poręcznych i dlatego o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do krojenia każdego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej tworzy, iż jest niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto jeszcze żeby istniała na leżenie w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może jeszcze wpływać w porządek wnętrza naszych gospodarstw domowych. Jest wielce przydatnym sprzętem, bo w szybkim czasie stanowi w mieszkanie pokroić dużą sumę produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego termin oraz siłę, jaką pragnął zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do krojenia jednego produktu np. sera. W wszelkim jednak przypadku obsługa krajalnicy jest funkcjonalna i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi zaadaptowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie podejmuje się grawitacyjnie, lub bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka stanowi osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do kraju, lub nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem potrafi żyć toż, że wszystkie powierzchnie maszyny, które zamierzają kontakt z krojoną żywnością są stworzone z materiałów nierdzewnych. Drinkiem spośród najważniejszych faktów jest nóż i ważne, by był dosyć ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych grupie jest oczywiście łatwe, iż nie wymaga żadnych narzędzi.